A kelta “túl sokat akar” a Bajnokok Ligájában, mondja Ronny Deila a kijárat után

Ronny Deila úgy véli, hogy a keltaok továbbra is a várakozás törzsében vannak. Ilyen a Glasgow-i klub felsőbbrendűsége Skóciában, a Deila 14 hónapos uralkodása alatt a figyelem – vagy másképp – az ellenzék ellen fordult. A keddi éjszaka szánalmas 2-0 vesztesége Malmöön azt jelenti, hogy a Celtic két egymást követő évben nem tudott eljutni a Bajnokok Ligájába a Deila alatt, norvég menedzsere pedig kíváncsi tájra mutatott.Korábban “megijedt” a játékosai megközelítésének leírására.

“Mindenki tudja, hogy ez a játék mennyiért jelentett, de nem arról van szó, hogy hiányzik, hanem túl sok dologról van szó” – mondta Deila. “Ezeknek a játékoknak a felhalmozódása ilyen sokáig folytatódik.

” Nem csak a múlt héten, az elmúlt hat hónapban folyik a Bajnokok Ligája. Ez rendben van nekem, de ez valami, amivel foglalkoznunk kell.Malmóban mi csapatként nem kezeljük nagyon jól. A Celtic Bajnokok Ligája kijárata azt sugallja, hogy Ronny Deila roadshow megtorpant | Ewan Murray Bővebben

“Játszottam magunkat és megérdemeltük, hogy menjenek ki, mert az első szakaszból jó eredményt értünk el [egy 3-2 győzelem], és a malmói teljesítmény nem volt olyan közel ahhoz, amit

“Úgy gondolom, előrehaladtunk, de Svédországban úgy tűnt, mintha a játék fontossága felzárkózna volna.” Deila most az Europa Liga-t használja olyan eszköz, hogy visszanyerje a szurkolók szívét és elméjét, akik korábban visszahúzódtak.Azok a szurkolók, akik nem voltak olyan megbocsátottak Malmóban.

Nem tudta eldönteni, hogy az európai labdarúgás második szintű versenye Celtic szintje. “Mi harcolunk a Bajnokok Ligájába való belépéshez, Bajnokok Ligája klubba akarunk lenni, de nem mondhatod ezt, ha olyan produkciót készítesz, amit Malmöben mutattunk be” – mondta Deila. “Nem érdemeltünk többet.”

A Celtic legkedveltebb eszközének, Virgil van Dijknek az azonnali távozása alig segít a menedzser ügyében. Sem egy olyan európai rekord, amely 28 célt elvesztett a 21 mérkőzésen, mivel Deilát Neil Lennon utódjaként nevezték ki. De Craig Gordon rendes heroikusságában a cél, ez a koncessziós szám jóval nagyobb lesz. “Minden, amit a tapasztalatokon keresztül tanulsz” – tette hozzá Deila. “A legjobb játékosok megtanulják.Ez egy nagyon csalódott csoport, de most ez megtörtént. Mindössze annyit tehetünk, hogy megpróbálunk megtudni valamit a történtekről.

“A kritika az egyetlen dolog, amivel meg kell élni a futballban. Megértem, hogy bár nagyon csalódottak vagyunk, támogatóink csalódottak is. De nyerünk és veszítünk együtt. Meg kell birkózni vele és tovább kell lépnünk. Meg kell tanulnunk ebből, és legközelebb jobb csapat leszünk. “Deila vágott egy kagyló alakot a malmói ügy után. Celtic legújabb lépése a Skót Premiership elkerülhetetlen visszaszerzésével folytatódik Szent Johnstone hétvégén.

“Nem lesz pár hét [visszaszerezni]”, ragaszkodott Deila. – Szombatra készen kell lennem. Ez így van.Nagyon furcsa lenne, ha nagyon boldog lennék, és mosolyogni tudnék.

“Szombaton vissza kell állítanunk büszkeségünket. Ismét el kell indítanunk, vissza kell nyerni a játékokat és előretekintünk. “