Anglia valószínűleg választja Gary Ballance anyagát a James Vince stílusáról

A Cook második lehetősége a pakisztáni pakisztáni pénteki napon a Ben Stokes-et fogja meg, mint egy licitálót, nem pedig egy licitálót, ami azt jelenti, hogy James Vince és Gary Ballance közötti választást kell választani a középső sorrendben. A két játékos közötti kontraszt aligha lehetne nehezebb. Vigyázz Vince-t 10 percre, és ezek a legegyszerűbb következtetések: ő egy kedves strokemaker, akinek a folyadékfedél hajtása Michael Vaughan emlékére emlékeztet. Könnyű a szemén, aki szívesen támad, és olyan lövéseket játszik, melyek elszállhatják a levegőt; kedveli a helyszínt, mint az idősebb amatőrök; esztétikus osztályt kelt.

Koncentráljon a Ballance-ra 10 percig, és lassabban tűnik fel az óra.Közvetlenül a labda felszabadulása előtt sziklákra tépik a zsákmányt, bár gallyaként Mike Gatting “billiárd asztal lábakhoz” hasonlítanak, majd az utolsó pillanatban gyakran felajánlják, hogy a labda eltalálja a denevérét. Vagy esetleg egy pár pályát mozdítson fel egy résen a midwicket-ben, vagy lyukasztja a fedelet. Jogos azt mondani, hogy az elegancia nem az ő elsődleges szempontja. A nézők ritkán hagyják el a lélegzetüket, hacsak nem ugrálnak a bárhoz. A stílust és a művészi benyomást Vince minden alkalommal megkönnyíti a Ballance-t. De ahogy Bayliss rámutatott az Úr Tesztje után, végül mindez a könyvben történt.

Hasonló volt a kontraszt a 2003-as Under-19-es korosztályban.Ravi Bopara a Tendulkar ütközetében könnyedén labdát szerzett a mezőny felé Dél-Afrikaiak ellen, köztük AB de Villiers, Vernon Philander, Faf du Plessis és JP Duminy is. Az osztályt is elárasztotta, és nyilvánvalóan olyan név volt, amelyet meg kell emlékezni, amikor a labdát sötétül elszállították a jelenlétéből. A másik végén egy sovány, enyhe, kopott balkezes volt, ott lógott, Néhányan kevéssé járnak: Cook, természetesen. A Ballance ugyanolyan felejthetetlen lehet a résen, de tulajdonságai nyilvánvalóan nem mentek el Baylisstől, aki az Úr Tesztje után jól beszélt róla: “Vállán egy kemény feje van.Lehet, hogy nem úgy néz ki, mint egy millió dollárt, de néha Cooky nem néz millió dollárra, és 10 ezer fut. “

Ez nem az, hogy becsméreljük a hízelgő játékosokat, akik örömet okozhatnak. Legyen stílus és anyag. Gondolj David Gower, Kevin Pietersen és Ian Bell, akik 24.139 tesztet végeznek közöttük. De vannak olyanok is, akik elbűvölhetnek és csodálhatják meg a megyei krikettet anélkül, hogy a Test krikettben uralkodnának. Mark Ramprakash (52 tesztelés átlagosan 27 éves) és Graeme Hick (65 évesen 31) rendszeres izgalom volt.

Vannak olyanok, akik lelkesedtek és uralkodóak voltak megyékben, de valahogy villogtak és eltűntek kiválasztás után.Gondoljunk csak Frank Hayes-re, a Lancashire-i csodálatos szőke sportolókra a kilencvenes években (kilenc teszt 15-el a veretlen évszázad ellenére), Wayne Larkins, aki rendszeresen “bedolgozta” a megyei bowlingokat a Northamptonshire-ben (13 teszt 20) Maynard (négy teszt 10-nél), aki megsemmisítheti a megyei bowlereket. A Maynard által a fejem fölött lévõ labda látomásai, majd visszahúzódnak hozzám, miután a Weston Super Mare-nál a távoli ponyvaszín-képernyõvel érintkeztek. Vince-nak remélnie kell, hogy elkerülheti a listán való szerepeltetést.

Ugyanígy fontolja meg azokat a pragmatistákat, akiknek gyakran nehezebb elkapni a választó szemét.Anglia felismerte Andrew Strauss és Paul Collingwood érdemeit, akik a legmagasabb színvonalon küzdöttek, anélkül, hogy előnyt jelentettek volna, és nagyszerűek lettek volna a 19. évadbeli krikettesek között. Egyesek, mint a nagy Ken Barrington és John Edrich, nagyra becsülték. Mások nem voltak olyan szerencsések. Ha azt kéri – nem túl kemény – David Steele tanúbizonyságot tesz róla. Soha nem írható le stilárként, mégis büszke volt Angliáért, és nyolc tesztet indított Ausztráliában és Nyugat-Indiában a pacemiddel szemben, átlagosan 42, és elutasították Indiában, majd utána.

azt mondja: “Nézd meg a számokat. Annyi, mint amennyit számítanak. “A jelenlegi helyzetben pedig előnyben részesítik a Ballance-et, aki a közelmúltbeli kudarcok ellenére továbbra is 46-ban a Test cricket és 49 az első osztályú játékban.Ha Angliának pénteken kell választania, akkor Ballance helyett Vince valószínűleg – az esztéták megdöbbenésére, de talán nem a régi profikra.